Інформація:

Напрям підготовки Радіоелектронні апарати

Чому варто обрати напрям підготовки «Радіоелектронні апарати»?

1. Напрям «Радіоелектронні апарати» є одним із основних напрямів економічної політики розвинених країн, які мають за мету підвищення стандарту життя населення і трансформації економіки, науки і техніки в соціальну сферу.

2. Навчальна програма з РЕА дає освіту, що дозволяє організовувати і виконувати фундаментальні та прикладні дослідження в мультидисциплінарній галузі, яка об’єднує сферу інженерно-технічних наук, радіоелектроніки. 

3. У процесі підготовки фахівців за напрямом РЕА значна увага приділяється набуттю студентами практичних навичок.

4. Спеціалісти мають досвід комплексного підходу до досліджуваних об’єктів, який дозволяє: розвивати існуючі міждисциплінарні концепції і створювати нові; брати безпосередню участь у розробці високотехнологічних підходів до втручання в процеси життєдіяльності, контролювати їх ефективність за допомогою радіоелектронного обладнання..

5. Спеціальна освіта передбачає роботу інженерно-технічного персоналу безпосередньо в лікувальних та науково-дослідних закладах системи охорони здоров’я, а також  в будь-яких інших сферах, де використовується радіоелектронна апаратура. 

6. Випускникам присвоюється кваліфікація – бакалавр радіоелектронних апаратів, технолог, фахівець з біотехнології.

Спеціальність «Біомедичні та медичні апарати та системи» (далі БМА) – вивчає і розробляє технічні та штучні біологічні об’єкти, а також технології їх виробництва та експлуатації, контролю якості і сертифікації для безпечного застосування в будь-яких галузях біології та медицини.

Це міждисциплінарна галузь освіти, яка поєднує інженерію і науку про життя, охоплює діяльність широкого спектру: від безпосереднього клінічного застосування до довгострокових фундаментальних досліджень природних та штучних біомедичних об’єктів.

Головною причиною бурхливого розвитку БМА є поява «стандартів якості», розвиненої ринкової економіки та високі вимоги до якості і конкурентної спроможності медичних виробів і технологій.

В цілому галузь БМА посідає чільне місце за впливом на економіку Європи. Це пов’язане з постійними темпами пропорційного зростання потреби у інженерах біотехнічних та медичних апаратів і систем.

Вирішальною проблемою в розробці передових медичних технологій і медичної техніки є необхідність подолання основного обмежуючого фактору, а саме – відсутності фахівців за спеціальністю БМА в системі охорони здоров’я. Діагностика та лікування захворювань, фундаментальні та прикладні наукові дослідження виконуються з використанням складної сучасної медичної техніки, яка потребує інженерно-технічного персоналу із спеціальною медико-інженерною освітою.

БМА дозволить підвищити ефективність використання дорогої медичної техніки, надходження якої щороку зростає.

Виходячи з досвіду Європейських країн і тенденцій Болонського процесу можна стверджувати, що розвиток БМА в Україні – є стратегічним напрямком зміцнення економіки держави, підвищення ефективності вітчизняного медичного виробництва і охорони здоров’я, відкриття принципово нової сфери наукових досліджень.

Випускникам спеціальності «Біотехнічні та медичні апарати та системи» присвоюється кваліфікація – спеціаліст біотехнічних та медичних апаратів і систем, інженер-електронік.

© 1996-2019 «Луцький біотехнічний інститут міжнародного науково-технічного університету»